Pages

Monday, June 8, 2015

Our Journey to XIAN, China

Introduction first about Xian and my Visiting Places Xian is rich with History and the Culture... I've been to Terracotta Army Warrior... Dayan Pagoda & Big Wild Goose Pagoda.. The Great Mosque & Muslim Quarter... Tang Dynasty Park & Daming Palace.. and there's more... Its a beauty scenic when u get to the places of Xian, China... Its rich with different Culture and the Structure was amazing and wonderful...MashaAllah.. but i stay there in a short time so there's a little time spending for the travel places.. Try spend ur trip to Xian...Its a good experience..but its better if u travel with friends or alone so that u can go anywhere without waiting for others...so that u can manage ur time for the next trip. Next time, i'll tell u guys about the trip i've been there and all the experience me and my friends through a lot in Xian, China. ^_^

Im Grownup kot?..

Assalammualaikum wbt.. Alhamdulillah..Peace upon u..MashaAllah...dah tahun 2015 ita yer..sekejap je masa berlalu kan...aku pon dah lama tak jenguk diariku...berhabuk dah..hehe.. Sekarang terlalu sibuk dengan hal duniawi dan ukhrawi...sampai rasanya tak de masa dah nak kongsi2 cerita kat laman diari ni..Allahu...Maybe sebab dah grownup kot...yela, aku dah 27 thun hidup sebagai hamba Allah di muka bumi ni kot...Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas di buminya.. Actually tak de pape pon nak kongsi, sebab dah lama tinggal..idea pon kena asah balik sebab dah tumpul..hehe..bila dah keje ni macam2 kena fikir..xde dah masa nak fikir untuk diri sendiri..mostly fikir untuk family and society...and mestila tak lupa pada pencipta aku Allah Taala... Just fikir untuk diri bila dah penat bekerja mestilah nak bagi reward kat diri sendiri kan...aku kalau keje teruk aku bagi diri aku rest seminggu...seminggu lebih ka..biasanya aku jarang amik cuti sebab tak de benda pon yang penting kecuali kalau ada urusan mustahak baru cuti..kalau cuti tu aku biasanya amik peluang pi travel macam dua bulan lepas..aku pi china...(Xian), best la jugak boleh tengok budaya chinese muslim kat sana...bagi experience baru kat aku..kalau nk citer tu mmg panjang berjela la..xpa len kali aku citer... hihi...yang tu je kot buat masa ni..^_^ aslkum.

Monday, August 4, 2014

EID MUBARAK 2014

OUR BIG FAMILY, NEWCOMER IN OUR FAMILY. ^_^

KAPAS ISLAND, KUALA TERENGGANU 2014 ^_^

TASIK KENYIR, KUALA TERENGGANU 2014

Assalammualaikum wbt... Memoir with my dongsaengs(adik2 in korean languange), have a great adventure with them for four years in UNISZA, Terengganu. Those are the place that i have travel along my studies, its an awesome journey and long lasting friendship that we built together. LOVE U GUYS..MAY OUR FRIENDSHIP LAST TILL JANNAH. UHIBBUKI FILLAH JIDDAN. ^_^

Monday, August 26, 2013

Teman seperjuangan vs ADIK saya..^^

Adik2 yang dikasihi sekalian.. Khas untuk diriku dan dirimu... Setelah bertahun bersama, menjalani kehidupan bersama.. ^_^

2013 - Praktikal ^^

Assalammualaikum wbt.. Alhamdulillah..bersyukur aku kehadrat ILAHI kerana masih diberi peluang untuk menukil luahan hati ku di laman ini. Alhamdulillah juga, sepanjang aku belajar di UniSZA selama 3 tahun, dan sekarang telah menjangkau hampir 4 tahun aku menjalani hidup di bumi Terengganu. Sekarang aku berada di tahun keempat dimana aku berada pada semester yg ke-7 dalam Ijazah Sarjana Muda Sains Sosial (Antropologi & Dakwah). Pada semester ini aku akan menjalani Praktikal @ Latihan Ilmiah. Praktikal adalah satu sesi dimana segala pembelajaran ku selama 3 tahun akan diaplikasikan dalam menempuh realiti alam pekerjaan. Akan ku gunakan ilmu yang tersemat di kalbuku untuk disumbang kepada masyarakat. InsyaAllah. Doa dan harapanku juga kepada teman seperjuangan yang berhadapan dengan situasi yang sama agar urusan kami semua dipermudahkan olehNYA. Maka sampai disini saja nukilan ku pada hari ini. InsyaAllah minggu depan bermulalah hidupku sebagai pelatih di Jabatan Kebajikan Masyarakat Pulau Pinang - iaitu di PKMD SPU. Moga kita sama2 dapat manfaat dari apa yang kita lakukan dan jangan lupa mulakan hari kita dengan berdoa...InsyaAllah. ^_^