Pages

Wednesday, July 12, 2017

Sakinah is Back Home ! Oh Yeah !!

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalammualaikum wbt...

Alhamdulillah...
Im back !! Setelah sekian lama meng"HILANGKAN DIRI", padahal bukan menghilangkan diri tapi lebih kepada lupa Pasword nak log in blog ni ha tu la padahnya...Padan Muka aku...🤣

okay..okay..
Back to Realiti, So sekarang aku grad dah, dah dua tahun berlalu. Aku graduate 2015 dengan segenggam Ijazah di tangan. Alhamdulillah. Ada dua Sijil berjaya aku Capai dan Genggam bak kata orang dulu2, Belajar sehingga ke Menara Gading...ha gitu..

So sekarang Semangat nak Further Studies always berkobar2 tapi apakan daya dah kerja ni wallaweh susah sungguh nak hadap buku....

Biasala kan...

Ha Haritu i stop at perjalanan xian kan.. okay next edition sambung trip to xian tu...

Okbai..Arious.. Aslkum.

Monday, June 8, 2015

Our Journey to XIAN, China

Introduction first about Xian and my Visiting Places Xian is rich with History and the Culture... I've been to Terracotta Army Warrior... Dayan Pagoda & Big Wild Goose Pagoda.. The Great Mosque & Muslim Quarter... Tang Dynasty Park & Daming Palace.. and there's more... Its a beauty scenic when u get to the places of Xian, China... Its rich with different Culture and the Structure was amazing and wonderful...MashaAllah.. but i stay there in a short time so there's a little time spending for the travel places.. Try spend ur trip to Xian...Its a good experience..but its better if u travel with friends or alone so that u can go anywhere without waiting for others...so that u can manage ur time for the next trip. Next time, i'll tell u guys about the trip i've been there and all the experience me and my friends through a lot in Xian, China. ^_^

Im Grownup kot?..

Assalammualaikum wbt.. Alhamdulillah..Peace upon u..MashaAllah...dah tahun 2015 ita yer..sekejap je masa berlalu kan...aku pon dah lama tak jenguk diariku...berhabuk dah..hehe.. Sekarang terlalu sibuk dengan hal duniawi dan ukhrawi...sampai rasanya tak de masa dah nak kongsi2 cerita kat laman diari ni..Allahu...Maybe sebab dah grownup kot...yela, aku dah 27 thun hidup sebagai hamba Allah di muka bumi ni kot...Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas di buminya.. Actually tak de pape pon nak kongsi, sebab dah lama tinggal..idea pon kena asah balik sebab dah tumpul..hehe..bila dah keje ni macam2 kena fikir..xde dah masa nak fikir untuk diri sendiri..mostly fikir untuk family and society...and mestila tak lupa pada pencipta aku Allah Taala... Just fikir untuk diri bila dah penat bekerja mestilah nak bagi reward kat diri sendiri kan...aku kalau keje teruk aku bagi diri aku rest seminggu...seminggu lebih ka..biasanya aku jarang amik cuti sebab tak de benda pon yang penting kecuali kalau ada urusan mustahak baru cuti..kalau cuti tu aku biasanya amik peluang pi travel macam dua bulan lepas..aku pi china...(Xian), best la jugak boleh tengok budaya chinese muslim kat sana...bagi experience baru kat aku..kalau nk citer tu mmg panjang berjela la..xpa len kali aku citer... hihi...yang tu je kot buat masa ni..^_^ aslkum.

Monday, August 4, 2014

EID MUBARAK 2014

OUR BIG FAMILY, NEWCOMER IN OUR FAMILY. ^_^

KAPAS ISLAND, KUALA TERENGGANU 2014 ^_^

TASIK KENYIR, KUALA TERENGGANU 2014

Assalammualaikum wbt... Memoir with my dongsaengs(adik2 in korean languange), have a great adventure with them for four years in UNISZA, Terengganu. Those are the place that i have travel along my studies, its an awesome journey and long lasting friendship that we built together. LOVE U GUYS..MAY OUR FRIENDSHIP LAST TILL JANNAH. UHIBBUKI FILLAH JIDDAN. ^_^

Monday, August 26, 2013

Teman seperjuangan vs ADIK saya..^^

Adik2 yang dikasihi sekalian.. Khas untuk diriku dan dirimu... Setelah bertahun bersama, menjalani kehidupan bersama.. ^_^