Pages

Monday, June 8, 2015

Our Journey to XIAN, China

Introduction first about Xian and my Visiting Places Xian is rich with History and the Culture... I've been to Terracotta Army Warrior... Dayan Pagoda & Big Wild Goose Pagoda.. The Great Mosque & Muslim Quarter... Tang Dynasty Park & Daming Palace.. and there's more... Its a beauty scenic when u get to the places of Xian, China... Its rich with different Culture and the Structure was amazing and wonderful...MashaAllah.. but i stay there in a short time so there's a little time spending for the travel places.. Try spend ur trip to Xian...Its a good experience..but its better if u travel with friends or alone so that u can go anywhere without waiting for others...so that u can manage ur time for the next trip. Next time, i'll tell u guys about the trip i've been there and all the experience me and my friends through a lot in Xian, China. ^_^

Im Grownup kot?..

Assalammualaikum wbt.. Alhamdulillah..Peace upon u..MashaAllah...dah tahun 2015 ita yer..sekejap je masa berlalu kan...aku pon dah lama tak jenguk diariku...berhabuk dah..hehe.. Sekarang terlalu sibuk dengan hal duniawi dan ukhrawi...sampai rasanya tak de masa dah nak kongsi2 cerita kat laman diari ni..Allahu...Maybe sebab dah grownup kot...yela, aku dah 27 thun hidup sebagai hamba Allah di muka bumi ni kot...Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas di buminya.. Actually tak de pape pon nak kongsi, sebab dah lama tinggal..idea pon kena asah balik sebab dah tumpul..hehe..bila dah keje ni macam2 kena fikir..xde dah masa nak fikir untuk diri sendiri..mostly fikir untuk family and society...and mestila tak lupa pada pencipta aku Allah Taala... Just fikir untuk diri bila dah penat bekerja mestilah nak bagi reward kat diri sendiri kan...aku kalau keje teruk aku bagi diri aku rest seminggu...seminggu lebih ka..biasanya aku jarang amik cuti sebab tak de benda pon yang penting kecuali kalau ada urusan mustahak baru cuti..kalau cuti tu aku biasanya amik peluang pi travel macam dua bulan lepas..aku pi china...(Xian), best la jugak boleh tengok budaya chinese muslim kat sana...bagi experience baru kat aku..kalau nk citer tu mmg panjang berjela la..xpa len kali aku citer... hihi...yang tu je kot buat masa ni..^_^ aslkum.