Pages

Sunday, May 22, 2011

SANTAI TAPI MENARIK...



pada Tanggal 20 MEI 2011.. 3 hari 2 malam. Aku mengikuti program Kem Kepimpinan Pendakwah MAMPU, di Seri Pengantin Resort Janda Baik, Bentong Pahang Darul Makmur. Anjuran Perkim Kebangsaan. 3 orang wakil dari UniSZA. Aku, yana n taufik..programnya santai tetapi menarik..haha..malas nak hurai panjang2..

Comment dari aku:

* best
* menarik
* gempak
* input dapat gak..
* aku suka tempatnya..
* banyak network aku dapat
* penginapan selesa ar, makanan sedap ar..
* cantik dan tenang je..
* ada gak boring, tapi overall bestla!
* ada lagi program cmni aku nk ikut n improve diri..Insyaallah.

GAMBAR AKU N PESERTA..







just enjoy..^_^

Tuesday, May 17, 2011

Teacher's Day..

Teachers always said..
to be successful u must learn how the successful person lives and study,then u must apply it in ur daily life..
to be successful u must learn what the failers always neglect..
to be successful u must learn how to control ur emotion..
to be successful u must do what ur teachers said..
to be successful u must hear what ur parents told..
to be successful u must know how to respect others..
to be successful u must hardworking in anything you do to achieve ur goals in life..

Teachers always said..
to be success is not hard either not easy..
to be success u must independent..
to be success u must gain more knowledge and experience..
The question is Do You?
Do you want it badly enough?
I’m not going to make you but if you don’t you’ll regret it
so that those all can easier lead u to ur goals..

Teachers always said..
never give up!
never give up my son!
never give up my dear!
never give up until u achieve ur ambition and ur dreams!

Teachers always said..
we will support all our students..
we will always lead our student to successful in their life..
we will always make kids work harder than they ever thought they could..
we educate illuminate, enlighten, inspire, empower our student..
we give advises, we guide them and we shows the way or the path where they should go..
we encourage them when they fail..and success..

As a TEACHERS we never quit..and never GIVE UP to lead our students until they've succeed in their lifes...

GAVE THANKS AND AKNOWLEDGEMENTS TO TEACHERS..
THAT MAKE US TO BECOME SUCCESSFUL PERSON NOW..

~THANK YOU & HAPPY TEACHER'S DAY!!~

=D

Friday, May 6, 2011

Terbaik ke??...

aku de pakwe..
pakwe aku baikla..
pakwe aku jaga aku..
pakwe aku sayang aku..
pakwe aku bagi banyak hadiah kat aku..
memang terbaiklah pakwe aku!!

aku de pakwe..
aku panggil dia(hubby)..
dia panggil aku(honey)..
pakwe aku hensem n aku cantik..
sepadan dan cute kan??..
memang terbaiklah pakwe aku!!

apa lagi ye..

(ni la statement remaja kita zaman sekarang)
berlumba-lumba kejar yang tak halal..
peluk,pegang tu biasa arr..nak malu wat pe?..pakai baju kan..


TERBAIK KE??..
kalau awal2 lagi dah ada gelaran..
kalau awal2 lagi dah pegang sana sini..
kalau awal2 lagi dah buang duit pada orang yg xsepatutnya..
kalau awal2 lagi dah suh kita wat yang tak baik..
kononnya "abg sayang ayang, so ayang kenala bagi apa yang abg nak"..
baguslah!!

TERBAIK KE??..
kalau awal2 lagi dia dah minta mahkota kita..
kalau awal2 lagi dia dah ajak kita dating..
kalau awal2 lagi dia suh kita ikut cakap dia..
kalau awal2 lagi dia suh kita tangguh solat..QADA' je katanya..
kononya persediaan awal nak kawen..
banyak cantik!!

kau kata kau pemimpin!!
so apa yg kau pimpin sebenarnya?!!
IMAN KE NAFSU??!
bila ditegur kau melenting!!..
bila orang tak tegur kau suh tegur..
kononya boikot "COUPLE" tapi kau COUPLE jugak..
apa kess!!..

nak cakap bagi jelasla..
jangan buat orang tuding jari kt muka kita balik..

sekadar renungan..
^_^