Menanti....dan terus menanti..

Salam Alaik...

Dah setahun lebih gakla aku menanti dengan penuh sabar..menanti apa ye??..msti korang tertanya-tanya kn?..hehehe..menanti untuk sambung belajarla..apalagi kn...dalam setahun tu ada jugakla aku dapat timba pengalaman bekerja di Pusat Jualan HPA sbgai Pembantu Jualan di kedai Taman Seri Indah, tempat aku tinggal selama 5 bulan gakla..Kemudian Sekolah Rendah Al-Islah sebagai guru sandaran selama 5 bulan..kemudian aku dapat tawaran kerja kat Hospital Kepala Batas (HKB),Pulau Pinang sebagai Pembantu Tadbir HERMIS(sambilan) selama 5 bulan gak.

Alhamdulillah byk yg aku belajar dan timba ilmu dari pengalaman bekerja ngn sektor swata dan sektor kerajaan ni walaupon dalam masa yg singkat..Lagipon selama ni aku memang dok berangan2 dari kecik teringin nk keje kat pejabat tak kirala kerajaan atau swasta janji ada pejabat..hahaha..^_^..Masalah btul..hehe..

Sekarang tinggal 2 bulan lagi untuk tunggu result UPU keluar..hujung bulan JUN 2010 ni la..DOAKAN EH..^_^. Dan ada jgk selain dari menanti sambung belajar..hehehe..menanti bila la saatnya tu??..huhu..

Menanti dengan sabar...dengan bekerja di lain2 tempat ni sebenarnya banyak mengajar aku cara handle dan berdepan ngan situasi realiti dunia pekerjaan yg sebenar. Selama ni aku ingat kejenya mudah cam pegi keje pagi2 balik petang2..rupanya itu hanyalah gambaran luaran je..tapi bila berdepan ngan masalah dalaman barulah tahu kesannya..hehe..n aku berpeluang rasa apa yg pekerja2 bahagian pentadbiran khususnya (human resource) kena handle byk kerja..memang bertimbun kerja xpernah selesai, dimarah, dimaki, di tuduh macam2, dilempar kata2 kasar oleh pelanggan terutamanya..huhu..CABARAN sungguh..dan perhubungan sesama pekerja yg dianggap sebagai keluarga..Kenangan yg takkan pernah luput dari ingatan aku wat SELAMA2 NYA...

"..................." ^-^

4 comments:

  1. Salam alaik..

    Apply mana?

    ReplyDelete
  2. wslm...ana apply KUIN, USIM,UDM,UKM,UIAM...hehe ^_^..apply jugak k??..

    ReplyDelete
  3. Ana habis SPM tahun 2007.. hehe

    Skrang di uitm..

    ReplyDelete
  4. Ana hbis SPM thun 2005..skg ni dok tggu utk continue Degree plk..takut nta salah phm plk..so umur nta sama ngn adik laki anala..^_^

    ReplyDelete