SELAMAT HARI IBU & HAPPY MOTHER'S DAY...Bulan Mei adalah bulan menyambut Hari Ibu Sedunia..Bulan yg bahagia untuk semua wanita yg bergelar IBU. IBU adalah insan yg paling ISTIMEWA dan paling penting dalam hidup kita kerana IBU adalah segala-galanya buat kita. Dan syurga itu dibawah tapak kaki ibu..Tanpa restu dan redha ibu maka siapalah kita di sisiNYA. Bila kita derhaka pada ibu kita maka ia juga sama dengan kita murka kepada ALLAH s.w.t..Maka laknatlah Allah kepada kita.

Saya ingin mengucapkan HAPPY MOTHER'S DAY!! kepada ummi tercinta dan tersayang..
LOVE U ALL MY HEART...UR HAPPINESS IS MINE'S TOO..

PENGORBANAN & JASA seorang ibu terhadap anaknya sangatlah mulia dan tak mampu kita balas..betapa besarnya dan bermaknanya ibu kepada kita, ibu yg mengandungkan kita selama 9 bulan kandungan, melahirkan kita,mendidik kita,menjaga, menyayangi dan membesarkan kita dengan penuh kasih sayang,kesabaran tanpa penat dan lelah. Maka hendaklah kita menghargainya setiap detik dan saat kita bersamanya. Setiap hari adalah hari ibu..Andai dia sudah tiada di dunia ini maka hendaklah kita mendoakan kebahagiaannya dan kesejahteraannya di dunia mahupun di akhirat.

(Dari Abu Hurairah r.a) " Datang seseorang menemui Rasulullah S.a.w dia bertanya, "Wahai Rasulullah, siapakah orang yang paling layak untuk aku bergaul dengan baik kepadanya?" Baginda s.a.w menjawab,"Ibumu." Kemudian siapa?" "Ibumu". Kemudian setelahnya siapa?" "Ibumu." Untuk kali berikutnya orang itu kembali bertanya,
"Lalu siapa?" "Ayahmu," jawab Baginda S.a.w )

AMINN YA RABBAL ALAMIN...^_^

0 comments: